Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Publicat la: 2/11/18
Copiii care sunt tintele agresiunilor rareori spun parintilor (sau oricui altcuiva) ca trec prin aceste situatii. Asociatia Telefonul Copilului a înregistrat un număr de 4.328 de cazuri de abuz de tip bullying in perioada 2015-2017, iar 54% dintre copii nu au vorbit cu nimeni altcineva despre abuzul la care au fost supusi, 24% au impartasit cu prietenii sau colegii si doar 22% au vorbit cu parintii.
In contextul in care a fi victima fenomenului bullying se traduce, de multe ori, prin izolare, singuratate si depresie, este important sa actionam pe toate palierele – familie, copiii insisi, scoala, autoritati. In acest sens, introducerea in legislatie a fenomenului bullying este un prim pas, dar nu singurul. Este, de asemenea, foarte importanta educatia publicului in acest sens, pentru a intelege urmarile grave pe care le poate avea fenomenul bullying – depresie, self-harm, suicid. Pe masura ce cei din jur vor fi din ce in ce mai putin toleranti cu acest fenomen, agresorii se vor teme sa isi mai atace victimile. Presiunea sociala poate fi un atu in lupta cu fenomenul bullying.
Pentru orice informatii pe aceasta tema, ne puteti suna la 116 111 sau scrie la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro