Bine ai venit pe Dialoc, prima platformă online de debate din România.

Analizăm impactul fenomenului bullying și căutăm soluții împreună.

Află mai multe

Introdu adresa de mail folosită la crearea contului

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

+ -

Platforma Dialoc

Vorbe grele, agresiune psihică sau fizică, hărțuire – într-un cuvânt, bullying. Acest fenomen a afectat unul din doi copii care au sunat la Telefonul Copilului anul trecut. Unul din doi, mai ales în școală. La nivel național, numerele pot fi mult mai mari-poate sunt doi dintre copii, poate sunt nouă din zece. Este dificil de estimat, deoarece, de multe ori, victimele rămân tăcute. Depresia, anxietatea, suicidul, dar și abandonul școlar sunt efectele nocive și din ce în ce mai des întâlnite ale acestui flagel.

În fiecare zi, mii de copii se tem să meargă la școală. Fenomenul bullying afectează atât victimele directe, cât și părinții, profesorii sau, uneori, chiar agresorii.

dialoc.ro, prima platformă românească de dezbatere online, îi aduce pe toți cei implicați la aceeași masă a debate-ului, pentru a putea identifica o soluție legislativă care să ajute la combaterea fenomenului bullying.

Ce este dialoc.ro?

Platforma dialoc.ro a fost dezvoltata in cadrul proiectului “STAND UP-Creșterea participării și rolului societății civile în influențarea și îmbunătățirea politicilor publice”, cod SMIS 2014+: 110423, ce va fi derulat pe o perioadă de 16 luni și care vizează atât conștientizarea în rândul publicului a efectelor negative ale fenomenului bullying în rândul copiilor și adolescenților, cât și dezvoltarea și implementarea unor politici publice alternative pentru stoparea acestui fenomen.

Proiectul “STAND UP-Creșterea participării și rolului societății civile în influențarea și îmbunătățirea politicilor publice” își propune identificarea, monitorizarea, analiza și evaluarea politicilor publice din domeniul educației care contribuie, prin efecte secundare, la apariția unei probleme cu consecințe grave asupra drepturilor copilului – fenomenul bullying în mediul școlar.

Scopul final este, împreună cu autoritățile relevante, elaborarea unei politici publice alternative pentru prevenirea hărtuirii în mediul școlar și promovarea ei pentru a o înscrie pe agenda publică și institutională.

Proiectul este dezvoltat de Asociația Telefonul Copilului. Acest demers va facilita creșterea capacitătii Asociației Telefonul Copilului de a elabora metodologii, proceduri și instrumente de lucru specifice domeniului politicilor publice. Sunt vizate, de asemenea, dezvoltarea unor instrumente de informare, consultare și implicare a publicului relevant în toate etapele procesului, dobândirea de către resursele umane proprii a cunoștințelor, abilitătilor și aptitudinilor necesare pentru a se implica în procesul de infăptuire a politicilor publice la nivelul de calitate solicitat de administrația publică, precum și dezvoltarea unui mecanism de colaborare cu organizațiile/instituțiile cu rol în promovarea, garantarea și supravegherea exercitării de către copii a drepturilor recunoscute de Convenția Drepturilor Copilului și legislația natională.

Cine poate participa la dezbateri?

Dezbaterile sunt deschise oricărui utilizator de internet, cu vârstă de peste 16 ani, fie că este elev, profesor, sau părinte. Tot ce trebuie să faci este să îți faci cont și să contribui în cadrul comunității. Singurele condiții sunt de a respecta opiniile celorlalți participanți și termenii și condițiile platformei, precum și de a aduce argumente opiniilor exprimate.

Care sunt obiectivele platformei dialoc.ro?

Principalele obiective ale proiectului sunt identificarea situației curente a fenomenului bullying în mediul școlar, dezvoltarea unui sistem de implicare a Asociației Telefonul Copilului în formularea și promovarea de propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern, dezvoltarea unei proceduri de monitorizare și evaluare a politicilor publice, a instrumentelor de lucru și a modelelor documentelor ce vor fi utilizate. În același timp, un alt obiectiv al platformei este de a furniza o analiză a cadrului legal și instituțional la nivel național și internațional, constituirea unei rețele tematice și elaborarea și promovarea unei politici publice alternative pentru prevenirea și combaterea hărtuirii în mediul școlar. Proiectul își propune să dezvolte o campanie de informare și sensibilizare a opiniei publice, precum și o dezbatere a politicilor publice alternative și o propunere de politică publică supusă atenției factorilor de decizie.

Beneficiarul proiectului “STAND UP – Creșterea participării și rolului societății civile în influențarea și îmbunătățirea politicilor publice”, cod SMIS 2014+: 110423 este Asociația Telefonul Copilului. Bugetul total al proiectului este 999.996,71 lei (valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul social european: 823.039,14 lei și valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 156.957,63 lei), iar perioada de implementare a acestuia este 21 iunie 2018 – 20 octombrie 2019.

Proiect este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Despre Asociația Telefonul Copilului

Cu o experiență de 17 ani în domeniul protecţiei drepturilor copilului şi ale familiei, Asociaţia Telefonul Copilului este singura organizaţie neguvernamentală, non-profit, din România, care pune la dispoziţia copiilor şi părinţilor o linie telefonică de asistenţă la nivel naţional. 7 zile din 7, între orele 08.00-22.00, Asociaţia Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor şi părinţilor la 116 111, număr armonizat european. În perioada 21 noiembrie 2001 – 31 decembrie 2017, un număr total de 2.373.972 de apeluri a fost înregistrat de Asociaţia Telefonul Copilului, iar dintre acestea au fost identificate 75.332 cazuri care au necesitat consiliere de lungă durată și / sau intervenţia instituţiilor abilitate.

Participă

Misiunea Dialoc

Dialoc este prima platformă românească de online debating care încurajează educația, comunicarea și gândirea critică prin dezbateri despre probleme esențiale ale societății. Împreună cu autoritățile relevante, vom lucra la dezvoltarea sau îmbunătățirea legislației necesare în ariile în care am identificat probleme și, cu ajutorul tău, soluții.

Prin intermediul platformei, promovăm deschiderea la dialog între oameni cu vederi diferite, care ascultă, argumentează și învață unii de la ceilalți, pentru a avea un impact profund asupra societății și a lumii în care trăiesc.

Vezi detalii

Obiective propuse

Dialoc implica publicul in dezbatere si in definirea politicilor publice. Topicurile dezbatute pe platforma vizeaza definirea problemei, identificarea soluţiilor, structurarea acestora si selectarea celei mai bune variante.

Vezi detalii
« Înapoi

Asociația Telefonul Copilului este o organizație neguvernamentală, non-profit, înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 2 / 2006

Telefonul Copilului | 116 111 | Disponibil 5 zile din 7, între orele 10:00 - 20:00 | apelabil GRATUIT în rețelele Orange, Vodafone si Telekom România Mobile, fără prefix | vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro