Bine ai venit pe Dialoc, prima platformă online de debate din România.

Analizăm impactul fenomenului bullying și căutăm soluții împreună.

Află mai multe

Introdu adresa de mail folosită la crearea contului

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

+ -

Raluca Antonescu: Sunt ceea ce sunt, nu ceea ce am

Publicat la: 2/12/18

Raluca Antonescu, General Manager Antonescu PR & Consulting, este unul dintre oamenii de PR care, fără a exagera, au schimbat piața de profil din România. Cu o profundă cunoaștere a domeniului în care activează, pasiunea sa pentru arhitectură, de exemplu, este molipsitoare și, prin produse precum A50, singurul ghid al arhitecților de top din România, a readus această superbă și dificilă meserie în lumina reflectoarelor și în atenția publicului. În portofoliul său se află și nume precum brandurile de modă Maria Lucia Hohan și Murmur, dar și unii dintre cei mai mari prducatori de materiale de construcții sau de mașini și magazine de mobilier de lux.

Ati avut momente dificile in timpul scolii (bullyingstress etc)? Cum le-ati depasit?

Până în clasa a VIII-a am fost la o școală de cartier, unde băieții agresau uneori fetele, mulți copii, fiecare se descurca cum putea. Profesorii aveau grijă de noi, însă nu putea să trăiască în locul nostru. Modul în care ne raportam unii la alții, modul în care interacționam unii cu alții, depindea în mare măsură de noi. Eram catalogată ca tocilară și se făceau multe glume proaste. Nu știam de bullying, habar nu aveam ce înseamnă. Dar cu fiecare categorie de public trebuie să vorbești pe limba ei. Așa că am învățat să răspund cu forță fizică, asta respectau mulți dintre colegi, mai ales băieții. Cu alte cuvinte, le-am câștigat respectul prin forță fizică, nu prin rezultatele școlare. Am devenit un fel de vedetă a școlii, eram și tocilară și bătăușă, dar aveam foarte puțini prieteni, aproape deloc. Am prins perioada cu pionieri, comandant de detașament, cu șnur albastru.

Asociația Telefonul Copilului este o organizație neguvernamentală, non-profit, înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 2 / 2006

Telefonul Copilului | 116 111 | Disponibil 5 zile din 7, între orele 10:00 - 20:00 | apelabil GRATUIT în rețelele Orange, Vodafone si Telekom România Mobile, fără prefix | vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro