Bine ai venit pe Dialoc, prima platformă online de debate din România.

Analizăm impactul fenomenului bullying și căutăm soluții împreună.

Află mai multe

Introdu adresa de mail folosită la crearea contului

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

+ -

“Copii terorizaţi de o educatoare, la o grădiniţă din București”

Publicat la: 25/03/19

Zeci de copii au trăit prima traumă la patru ani. Şi culmea, în locul unde părinţii îi ştiau în siguranţă: la grădiniţă. Educatoarea i-a terorizat zilnic, i-a umilit şi i-a jignit fără încetare. Totul a ieşit la iveală după ce părinţii au primit înregistrări audio cu ororile. În plin scandal, educatoarea şi-a dat demisia. Ministrul Educaţiei promite că femeia nu se va mai angaja în învăţământ. 

Jigniri, înjurături, umilinţe, ţipete şi un stres continuu. A fost tratamentul de care au avut parte 27 de copii în fiecare zi la o grădiniţă de stat din Bucureşti.

Abia acum câteva zile a ieşit totul la iveală.

”Am primit, pe un grup de whatsapp, făcut ad-hoc, nişte clipuri audio, vreo patru, în care am recunoscut vocea inimitabilă a doamnei educator. Nu face altceva decât să semene teroare.Mi-au dat lacrimile, pur şi simplu. Nu este normal să te porţi în halul ăsta cu un copil. Doamna nu este de azi – de ieri, este de 30 de ani în învăţământ”, spune un părinte.

În înregistrări se aude foarte des numele unei fetiţe orfană de mamă. Părinţii au făcut sesizări la grădiniţă şi la Ministerul Educaţiei.

Mulţi dintre copii vor avea nevoie de consiliere psihologică, mai spun părinţii, care amenință că vor face şi plângere penală împotriva educatoarei.

Abuzul emoţional este principala formă de abuz asupra minorilor, arată o statistică realizată de Asociaţia Telefonul Copilului. Aproape 5% dintre cazurile semnalate au fost în mediul şcolar.

https://observator.tv/educatie/copii-terorizati-educatoare-gradinita-bucuresti-286983.html

 

Asociația Telefonul Copilului este o organizație neguvernamentală, non-profit, înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 2 / 2006

Telefonul Copilului | 116 111 | Disponibil 5 zile din 7, între orele 10:00 - 20:00 | apelabil GRATUIT în rețelele Orange, Vodafone si Telekom România Mobile, fără prefix | vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro