Bine ai venit pe Dialoc, prima platformă online de debate din România.

Analizăm impactul fenomenului bullying și căutăm soluții împreună.

Află mai multe

Introdu adresa de mail folosită la crearea contului

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

+ -

Pași înainte spre dezvoltarea unei strategii naționale de prevenire și intervenție anti-bullying

Publicat la: 7/07/20

Demersurile anti-bullying inițiate de organizația noastră în urma cu 7 ani au prins contur atât prin preluarea în legislație a propunerii noastre de politică publică, precum și prin continuarea acestei misiuni în cadrul grupului de lucru interinstituțional, organizat de Secretariatul General al Guvernului, inițiativă generată tot de propunerea de politică publică anti-bullying înaintată de Asociația Telefonul Copilului, anul trecut.

Astăzi am participat la cea de-a doua reuniune a grupului de lucru, în care am propus dezvoltarea unei strategii naționale de prevenire și intervenție anti-bullying, pornind de la normele metodologice recent adoptate de Ministerul Educației și Cercetării, la care, de asemenea, am contribuit. Extinderea monitorizării audio-video și la grădinițe, tema bullying-ului prezentă în manualul de orientare și consiliere, activități concrete de prevenire sunt doar unele dintre propunerile noastre, pe care le susținem în continuare.

Asociația Telefonul Copilului este o organizație neguvernamentală, non-profit, înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 2 / 2006

Telefonul Copilului | 116 111 | Disponibil 5 zile din 7, între orele 10:00 - 20:00 | apelabil GRATUIT în rețelele Orange, Vodafone si Telekom România Mobile, fără prefix | vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro