Bine ai venit pe Dialoc, prima platformă online de debate din România.

Analizăm impactul fenomenului bullying și căutăm soluții împreună.

Află mai multe

Introdu adresa de mail folosită la crearea contului

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

+ -

Principii orizontale

Egalitate de gen

Studiile și analizele realizate din anul 2012 până în prezent de Asociația Telefonul Copilului au aratat faptul că atât baieţii cât şi fetele sunt expuşi în egală măsură riscului de a fi hărţuiţi la şcoală. O politică publică alternativă pentru prevenirea şi combaterea hărţuirii în mediul şcolar ar răspunde nevoii tuturor copiilor, indiferent de gen, de a fi protejaţi de violenţă. Demersul de față este centrat pe elaborarea unei astfel de politici publice, iar toate etapele care îl însoțesc au fost proiectate să ofere vizibilitate fenomenului atât în rândul opiniei publice cât şi al factorilor de decizie, să analizeze înlănţuirea cauzală generatoare a fenomenului şi să propună un ansamblu de măsuri coerente, acceptate şi susţinute de publicul ţintă: copii, părinţi, cadre didactice. Instituțiile și organizatiile implicate în realizarea acestui demers sunt relevante pentru tematica egalității de șanse. Totodata, in sectiunea publica a platformei dialoc.ro este integrata tematica egalitatii de sanse.

 

Nediscriminare

Prin consecinţele la nivel individual hăţuirea în mediul şcolar reprezintă o gravă încălcare a drepturilor copilului: la protecţie împotriva violenţei, la sănătate, la educaţie şi uneori chiar la viaţă, iar studiile efectuate arată că orice copil vulnerabil sau care are un aspect diferit,provine dintr-un mediu socio-economic dezavantajat, are dizabilităţi sau o boală cronică necontagioasă, aparţine unei anumite etnii şi nu numai, poate deveni o ţintă a abuzului de tip bullying. Chiar şi vârsta, limba, religia sau convingerile pot deveni motive suficiente pentruhărţuire, manifestată prin aplicarea de etichete unor copii, tachinare şi umilire. Ceea ce este şi mai îngrijorător este faptul că într-o situaţie de bullying toţi copiii sunt victime: şi cel care suferă consecinţa directă a agresivităţii; şi cel care este autorul comportamentului violent, şi cel care asistă. Platforma online dezvoltată în cadrul proiectului oferă posibilitatea de informare, consultare şi implicare a tuturor cetăţenilor în toate etapele procesului de înfăptuire a politicilor publice prin infrastructura internet eliminând astfel orice barieră.

 

Accesibilitate persoane cu dizabilitati

Acest website este construit cu facilități care îl fac accesibil persoanelor cu dizabilități, conform standardului WAI AA eliberat de Consorțiul W3C. Formatarea site-ului este definită intr-un fișier CSS separat, care poate fi dezactivată de utilizatori pentru a accesa varianta de text simplu, neformatat.
Acest website a fost dezvoltat pentru a fi compatibil cu majoritatea browserelor disponibile și cu versiunile anterioare ale acestora. Versiunile de browser care nu dețin facilități CSS pot accesa site-ul, dar vor putea vizualiza doar varianta non-grafică.

Puteți schimba dimensiunea textului din setările browser-ului (pentru Internet Explorer, accesați meniul View și selectați o altă dimensiune a textului) sau direct in site, executând un click pe simbolul “A” (text mare) sau “a” (text normal).

Dacă aveți sugestii sau probleme de accesibilitate a site-ului nostru vă rugăm să ne contactați

 

Dezvoltare durabila

Utilizarea platformei online, in principal prin caracterul sau de consultare publica, reprezinta o modalitate concreta si eficienta de economisire a resurselor utilizate in cadrul proiectului.

« Înapoi

Asociația Telefonul Copilului este o organizație neguvernamentală, non-profit, înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 2 / 2006

Telefonul Copilului | 116 111 | Disponibil 5 zile din 7, între orele 10:00 - 20:00 | apelabil GRATUIT în rețelele Orange, Vodafone si Telekom România Mobile, fără prefix | vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro